Wie zijn wij eigenlijk?

 

De vertekenaar achter WordtGetekend is Henk Boomstra.

" Al jaren is tekenen mijn hobby en ik heb gemerkt dat dat niet alleen mij plezier biedt, maar ook degenen die een tekening zien. Je kunt er ook als een soort laat middeleeuwse troubadour een verhaal mee vertellen, een boodschap mee overbrengen. Een diepere gedachte, zeg maar.

Ik hou me voornamelijk bezig met pen en inkt tekeningen, en de laatste tijd maak ik ook graag gebruik van kleuren (markers). Hoewel ik de dynamiek van penseelstreken en inkt fantastisch vind, werkt dat voor mij niet. Ik ben daar te ongeduldig voor, ik heb iets sneldrogends nodig. Variatie in lijndikte krijg ik door verschillende pendiktes te gebruiken. Daardoor heb ik een herkenbare stijl ontwikkeld, waarbij ik ook veel gebruik maak van arceringen.

Ik ben eigenlijk niet zo erg begaan met vergezichten. Landschappen kunnen wel mooi zijn, ik ben veel meer geïnteresseerd in relativerende inzichten, en vooral in gezichten. Een mooier landschap dan een menselijk gezicht bestaat eigenlijk niet. Al die lijnen, vormen, uitdrukkingen en emoties; het zegt zoveel meer dan een landschap dat daar maar ligt te liggen. En met mijn tekeningen wil ik dus ook graag iets zeggen, iets overbrengen. Dat kan humor zijn, maar ook een doordenker, iets relativerends of symbolisch. Ach, het is moeilijk uit te leggen in woorden. Kijk zelf maar."